Як в Ужгороді "Опіум" приймали...

Нічого не стоїть на місці, все змінюється, удосконалюється, примножується! Так і українська музика – постійно розвивається. З кожним днем з’являються все нові і нові гурти, які хочуть внести щось своє, оригінальне, свою частинку в українську рок-музику...

Недавно з’явилась ще одна чудова група зі Львова, яка вчора презентувала в Ужгороді свою першу дебютну платівку "Молися на мене". Гурт носить назву «Опіум», а його головним кредо є «Музика – найважчий наркотик». І справді, якщо подумати, то музика є саме тим видом "наркотику", від якого ніколи не позбудешся, адже вона є справжньою, постійно змінюється, тим самим ще більше "захоплююючи нас у свої тенета".

Основною ідеєю групи є мелодійність поєднання рідної української мови та рокових рифів – тексти повинні пробуджувати розум, а мелодії – торкатись душевних глибин. Саме так було і на презентації. Я отримав дуже велике задоволення від музики, яку продемонстрували хлопці з «Опіуму». Ця музика була для мене дуже незвичайною і оригінальною.

Гурт має досить довгу історію і часто змінював свій склад. Він був заснований у 1997 році Сашою Іващуком та Андрієм Єлістратовим, перший з яких є і донині солістом. За цей час було створено альбом "Ангельська душа", але він не був записаний і виданий через відсутність фінансової бази. Цей склад проіснував до 1999 року. Другий склад групи відновився у 2001 р. Було створено альбом "Анатомія болю", але він також не був виданий з тих же причин. Цей склад проіснував до 2003 р. Третій склад гурту утворився 2006 року. За цей час «Опіум» не стояв на місці, рухався вперед, працював, виступав на багатьох концертах у Львові, інших містах України.

Спільною працею цього складу було записано і видано альбом «Молися на мене», основною темою якого є любов до власного его, до самого себе та ближніх.
Сьогодні гурт діє у такому складі:


Саша Іващук – вокал, гітара
Рома Кучерак – гітара
Юрко Баковський – бас
Антон Мінчук – ударні, перкусія
Славко Швед – електроніка.


На презентації альбому було представлено альбом та інші композиції, які є новими у творчості гурту. Загалом «Опіум» виконав близько 20 композицій. Пісні є різними за змістом, але об’єднані одною темою – любов. Концерт відбувся в одному з паб-клубів Ужгорода "Бургері", напевно тому, що опіуми ще не мають достатньої фінансової підтримки для проведення презентацій у закладах, які б охопили ширше коло людей. На диво, було присутньо дуже мало людей. Можливо, це можна пояснити малою розкрученістю та популярністю гурту в Ужгороді. Але тим не менше, мені дуже сподобалось, музика є справжньою, живою і дуже сучасною, заслуговує на увагу з боку слухачів. Концерт можна з упевненістю вважати вдалим. Якщо гурт далі так буде продовжувати, то скоро завоює прихильність слухачів по всій Україні.


About this entry


2 коментарів:

  1. Анонім 14 червня 2009 р. о 22:25

    мені так собі але вам раджу,може комусь і сподобається

     
  2. Ігор 15 червня 2009 р. о 00:42

    Треба було просто бути на тому концерті! Це було шось)) драйвово, сильно... і без фальшу.

    Я написав про це, бо це це мені запам'яталось ну якшо не на все життя, то хоча б на велику його частину, сподіваюсь, що Вам сподобається, але далі я збираюсь писати з трохи іншого ракурсу, ну це вже лірика... Чекаю конкретних запитань)