Концерт "С.К.А.Й." в Ужгороді

Останній раз гурт "С.К.А.Й." виступали в Ужгороді рік тому разом з Братами Карамазовими та ДДТ, коли гастролювали по Україні з метою вшанування 1020-річчя Хрещення Русі. Цей благодійний концерт був чимось неймовірним, тому ужгородці хотіли знову приїзду Скаю.

І ось накінець, хоч і за рік, це відбулось в одному з нічних клубів Ужгорода "Бабалу". Я отримав море задоволення, стояв біля сцени, бачив соліста, як себе в дзеркалі. Концерт проходив близько 75 хв., протягом яких хлопці з гурту декілька разів жартували з присутніми у клубі, йдучи і знову повертаючись на сцену. Музика гурту є досить важкою, хлопці працюють у стилі поп-року, в основному з елементами лірики, що гармонійно поєднується з вибуховою хвилею позитивно емоційних рок-ритмів.

Гурт заснований у 2001 році. На питання чому така назва групи, соліст відповідає, що особливого змісту у назву не вкладали (У перекладі «скай» означає «небо»), окрім легкості, або ж абревіатура, жартує О. Собчук, "Спортивний Клуб Арабських Йогуртів". До цього часу "С.К.А.Й." було визнано кращим рок-гуртом України: у 2007 та 2009 роках, діставши статуетки "НЕ Попса" за кращі альбоми, кращого вокаліста і прорив у галузі українського шоу-бізнесу.

На рахунку Ская є 2 записані альбоми: "Те, що треба" 2006-го і "Планета С.К.А.Й." 2007 років, декілька кліпів, готується до видання третій альбом, який обіцяє бути ще більш потужнішим і прогресивнішим. Гурт "С.К.А.Й." не змінювався з моменту свого заснування і діє досі у такому складі:

Олег Собчук - вокал, гітара, тексти
Олександр Грищук (Папа) - соло гітара, бек-вокал
Юрій Рудницький - бас-гітара
Сергій Недашковський - ударні
Юрій Мозіль / Андрій Макух - клавішні.

Відчувається сильний прорив хлопців, на мою думку, також у тому, що склад гурту не змінювався, що посприяло тому, що учасники групи є єдині, добре знають один одного, саме тому вони можуть розвивати свою музику з кожним днем, постійно вдосконалюючись.

Основними темами пісень, які виконуються Скаєм
, є, звісно ж, справжні почуття, відносини між людьми, все те, що оточує людей на землі. Що особливого було, так це те, що з’явилась тема, яку до гурту ще ніхто не розкривав так суттєво – проблема СНІДу та ВІЧ-позитивних людей, що також стало однією з важливих східців на алеї слави хлопців з гурту.

Основною проблемою у сучасній українській музиці, на думку Олега Собчука, є люди, які не слухають українську рок-музику, а лише «дешеву» попсу, а також неможливість дуже потужних, але дуже невідомих українських рок-гуртів продемонструвати свою творчість широкому загалу через недостатність фінансово-матеріальної бази та відсутності підтримки з боку держави ("Димна Суміш"
, "Esthetic Education" тощо).


About this entry


4 коментарів:

  1. Анонім 14 червня 2009 р. о 22:22

    ну що можу сказати с.к.а.й я обожнюю тому кожна стаття про нього це для мене нірвана,а можна ще щось таке????чекатиму з нетерпінням

     
  2. Ігор 14 червня 2009 р. о 22:30

    дуже приємно це чути) найближчим часом не передбачається, але про Скай я не забуваю... я радий, що Вам сподобалось)

     
  3. Анонім 16 червня 2009 р. о 17:03

    Просто нема слів !

     
  4. Ігор 18 червня 2009 р. о 15:53

    До речі, хто не був на цьому концерті може побачити як це було на відео у нашій групі вконтакті: http://vkontakte.ru/club7228487